Vi pakker igjen en container til Uruguay og gjør det vi kan for å følge de smittevernrådene som myndighetene setter i disse utfordrende pandemitider. Det gjør at vi må være færre sammen om å pakke containeren og det er dessverre ikke mulig for oss å følge opp med lokale kurs i samarbeid med mottakerne av utstyret vi sender fra Norge. Derfor kan vi heller ikke sende til nye mottakere i denne perioden.

I neste uke blir container nr 132 (totalt) lastet ombord i et skip som skal til Montevideo – via Hamburg og Buenos Aires. Utstyret i denne containeren har en totalverdi på 1 million kroner og skal tilpasses og brukes av barn og voksne med en funksjonshemming. Det er igjen CENATT (hjelpemiddelsentralen i Montevideo som vi har vært med på å etablere i 2013) som står for tildelingen og tilpassingen av utstyret.

Alt utstyret i denne containeren er gjenbruk fra NAV Hjelpemiddelsentral Oslo og Akershus. Vi takker igjen både ledelsen og ansatte ved sentralen for samarbeidet som bidrar til at flere får utstyr og kan bli mer selvstendige og mer integrert i sitt lokalsamfunn. 

Tratando de adaptarnos a la realidad actual, compleja, confusa, dramatica cargamos este nuevo contenedor (en total van 132) para la Central de Ayudas Tecnicas y Tecnologicas (CENATT) del Min. de Desarrollo Social de Uruguay.

Siguiendo los consejos de control de infecciones, que las autoridades establecieron en estos tiempos desafiantes, somos menos juntos para empacar el contenedor. Y lamentablemente, no no es posible realizar un seguimiento con cursos presenciales en colaboracion con los destinatarios de los equipos que enviamos desde Noruega. Por lo cual no podemos enviar a nuevos destinatarios durante este periodo.

En el dia de mañana sale de Oslo, rumbo a puerto de Montevideo, con instrumentos y materiales por un valor mayor a U$S 100.000.-, y para ser entregado y adaptado a niños y adulto con discapacidades.

Apostamos una vez mas a la cooperacion con CENATT, que desde su creacion en 2013 viene en permanente desarrollo.

Una vez más es NAV Hjelpemiddelsentral Oslo og Akershus de Noruega que nos ha proporcionado tanta cantidad de instrumentos y de tan buena calidad.

Agradecemos profundamente tanto a sus autoridades como a funcionarios por este aporte que haran a tantas personas mas independientes y mas integradas socialmente.                                   

Marianne Irgens Hagen – Presidenta                                                                                                  Carlos Caballero – Secretario