Videokonferanser til Latin-Amerika

Mandag 14. mai overførte Sunnaas sykehus enda en videokonferanse til flere land i Latin-Amerika via YouTube. Det er helsepersonell i Argentina, Bolivia, Paraguay og Uruguay som har ønsket å motta denne type kunnskap og videokonferansene er et ledd i samarbeidet mellom Sunnaas og Hjelpemiddelfondet.
Tema denne gang var «Oppfølging av fysisk rehabilitering i kommunene» og forelesere var overlege Leandro Orozco og Elin Håkonsen, sykepleier på avdeling for multitraume, nevrologi og brannskade.
Deltakere i Latin-amerika var leger og sykepleiere i kommunale helseforetak. Forelesningen ble oversatt simultant fra norsk til spansk og overført til Helseministeriets store konferansesal i Montevideo (Uruguay), samt til 17 forskjellige provinser der. Det var 51 YouTube pålogginger samtidig som forelesningen pågikk.

Neste videokonferanse 6. juni
Da blir temaet «Uavhengighet og mestring» ved konsulent Yvonne Dolonen og Martin Bretz. Konferansen overføres på samme måte som sist og via YouTube. Direkte overføring via YouTube gjør at det også er mulig for pasienter og pårørende å følge konferansen hjemmefra.

MERCOSUR – som er et statlig samarbeid på tvers av landegrensene i Latin-Amerika, med Argentina, Brasil, Paraguay, Uruguay, Venezuela, Bolivia, Chile, Colombia, Ecuador og Peru, – har allerede sendt invitasjoner til 300 byer. Konferansen kan sees på YouTube www.youtube.com/watch?v=kzJoRWGpE38

Lunes 14 mayo se realizo una Videoconferencia entre Sunnaas Sykehus de Noruega y el MSP de Uruguay
Se Retransmitió en simultáneo en los Departamentos de Uruguay
Dicha videoconferencia se en la pagina del Ministerio y por Youtube.

El proximo miercoles 6 de junio se realizará nueva videoconferencia desde Sunnaas Sykehus hacia el Min. de Salud de Uruguay y promovida hacia todo el Mercosur. La misma estará a cargo de dos personas usuarias de sillas de ruedas y dirigida principalmente hacia usuarios de sillas de ruedas, familiares, asistentes y personal de salud.