I nyheten fra mai i år skriver vi om alt det flotte ubrukte utstyret vi har fått fra Sunrise Medical via Rotary Nesodden.

Av forskjellige grunner (regler om fusjon) kan ikke dette utstyret selges i Norge og i stedet for å destruere utstyret har Hjelpemiddelfondet fått alt.

Hittil har vi lastet tre containere stapp fulle av flunkende nytt utstyr. Hvis motakerne skulle ha kjøpt tilsvarende utstyr, ville det ha kostet dem ca 4 millioner kroner.

To containere har vi lastet på dugnad i Moss, sammen med ildsjeler fra Rotary Nesodden og en container er lastet opp av ansatte i Sunrise Medical i Århus. Alt utstyret går direkte til Montevideo, hvor det flyttes over i lastebiler som kjører direkte til CENATT – den nyetablerte hjelpemiddelsentralen i Uruguay.

Her lånes utstyret ut til personer med forskjellige typer funksjonsnedsettelser. Utstyret fra Sunrise Medical er mobilitetshjelpemidler av ypperste klasse, så det vil være brukbart i mange år. Vi har allerede fått noen tibakemeldinger som forteller hvor godt dette utstyret blir tatt imot.

Vi vil gjerne benytte anledningen til å takke ansatte på Sunrise Medical for utstyret og for god hjelp underveis i sortering og pakking. Uten lokalene deres og jekketraller hadde vi holdt på fortsatt…

Totalt er det fem containere vi har sendt fra Norge til Uruguay denne sommeren. Så vi vil også igjen få takke ansatte på NAV Hjelpemiddelsentral Oslo og Akershus for alt det fine utstyret vi har fått av dem nok en gang! De sorterer ut brukt utstyr som fortsatt er brukbart og som vi henter to-tre ganger per uke. Dette utstyret sendes også til CENATT hvor barn, voksne og eldre med lånt utstyr får muligheten til å bli litt mer selvstendige.

En las noticias de mayo de este año, escribimos acerca de todos los excelentes  equipos nuevos que recibimos de Sunrise Medical a través de Rotary Nesodden.

Por diversas normas de la empresa esos equipos no podían ser vendidos en Noruega y en lugar de destruirlos nos fueron donados y con ellos enviamos tres contenedores llenos de material nuevo. Si quienes lo reciben fueran a comprarlos deberían haber pago unos 470.000 dolares.

Dos contenedores los hemos cargado en jornadas voluntarias en la ciudad de Moss (Noruega) y un tercero fue cargado por los empleados de dicha firma en la ciudad de Aarhus (Dinamarca).

Todos los equipos van directamente a Montevideo, y luego trasladados  en camiones directamente a CENATT – la recién creada Central de Ayudas Técnicas y Tecnológicas.

Aquí son prestados esos  equipo a personas con distintos tipos de discapacidad. Los equipo de Sunrise Medical son equipos de muy avanzada tecnología que podrán ser usados muchos años.

Ya hemos recibido algunos mensajes donde nos cuentan sobre la enorme valoración de como fueron recibidos.

Nos gustaría aprovechar esta oportunidad para agradecer al personal de Sunrise Medical por los equipos y por toda la ayuda práctica que hemos recibido.

Sin esa ayuda aun estaríamos cargando los contenedores.

Son cinco contenedores que hemos enviado desde Noruega a Uruguay este verano. Así que nos gustaría también nuevamente dar  las gracias al personal de  NAV- Central de Distribución de Ayudas Técnicas de Oslo y Akershus por todos los equipos que nos han entregado. Ellos hacen una clasificación de equipos usados en muy buen estado y nosotros vamos a retirarlos 2 o 3 veces por semana.

Estos equipos también se envían a CENATT donde  niños, adultos y ancianos con equipos prestado tendrán la oportunidad de ser un poco más independiente.