Via Rotary Nesodden har Hjelpemiddelfondet fått mye nytt utstyr fra Sunrise Medical. I forrige uke ble alt utstyret til en verdi av 2 millioner kroner pakket i en container og sendt til Montevideo i Uruguay.

Denne containeren  – nr 82 siden 2002 – ble pakket med god hjelp fra ansatte hos Sunrise Medical og skal være fremme i Montevideo i begynnelsen av juni.

I snart 14 år har Hjelpemiddelfondet sendt brukt utstyr fra NAV Hjelpemiddelsentral Oslo og Akershus til Uruguay for gjenbruk. I denne containeren er alt utstyret helt nytt. Utstyret vi har sendt er viktig i etableringen av en hjelpemiddelsentral i Uruguay (den første i Latinamerika). Samarbeidet med offentlige instanser i Uruguay om å etablere denne sentralen, har vært vårt største og viktigste mål siden vi startet med Hjelpemiddelfondet i 2002.

CENATT – som hjelpemiddelsentralen i Uruguay kalles – er allerede i gang med å låne ut utstyr. Vårt ønske er å fortsette med samarbeidet og bidra videre i utviklingen av CENATT, slik at de mange hundre funksjonshemmede barn og voksne i Uruguay kan få et mer selvstendig liv og en bedre livskvalitet.

Una empresa noruega, por intermedio de Rotary Club de Nesodden-Noruega, nos ha donado gran cantidad de instrumentos de altísima calidad y valor. Y hoy está saliendo rumbo a Montevideo el contenedor Nr. 82 con instrumentos valuados en U$S 250.000.

Cargamos el contenedor en la misma empresa con muy buena ayuda del personal y la dirección de la misma. Hace casi 14 años que venimos enviando instrumentos de NAV Hjelpemiddelsentral Oslo y Akershus, del Min. de Trabajo e Inclusión de Noruega, hacia Uruguay para su uso. En este contenedor (el nr. 82 desde el 2002) son todos instrumentos nuevos.

El apoyo a la creación de una Central de Ayudas Técnicas en Uruguay (primera en América Latina) ha sido desde nuestros inicios el principal objetivo de nuestra fundación HJELPEMIDDELFONDET.

CENATT (Centro de Ayudas Técnicas y Tecnológicas) de PRONADIS-MIDES en Uruguay es hoy una realidad. Y nuestro deseo es seguir cooperando en su desarrollo por lo cual le destinaremos la mayor cantidad de estos materiales e instrumentos, que sin duda servirán para mejorar la calidad de vida de cientos de uruguayos.