Takket være et samarbeide med folk fra Chile og uruguayanere i Sverige, har Hjelpemiddelfondet i dag sendt en container med hjelpemidler og datautstyr til Cuba.

Hjelpemiddelfondet sender jevnlig containere med utstyr fra Norge til gjenbruk i Uruguay. De som er mottakere av utstyret betaler også forsendelsen av utstyret.

I dette tilfellet betales frakten av folk og organisasjoner som ønsker å vise sin solidaritet med folk på Cuba.

Mottakere av utstyret:

  • Asociación Cubana de Limitados Físico – Motores (ACLIFIM)
  • Forfatterforeningen “La Luz”
  • Universitetet «Oscar Lucero Moya» i Holguín

Utstyret som sendes:

70 pc´er med skjermer, 2 laptop, 30 rullestoler, 10 spesialstoler, 5 ståhjelpemidler, 40 håndtak til dusj/wc, 20 rullatorer, 3 spesialbarnevogner, 1 spesialmadrass mot liggesår, 50 krykker, 4 trehjulsykler for funksjonshemmede, 12 wc forhøyere.

Gracias a un trabajo en conjunto con gente en Chile y uruguayos en Suecia, Hjelpemiddelfondet envía hoy un contenedor con materiales para Cuba.

Hjelpemiddelfondet frecuentemente envía contenedores con materiales donados desde Noruega a Uruguay y quien los recibe paga solamente los gastos de envío. En esta ocasión el envio es financiado por gente y organizaciones que desean manifestar su solidaridad con el pueblo cubano.

Instituciones receptoras:

  • Asociación Cubana de Limitados Físico – Motores (ACLIFIM)
  • Editorial “La Luz”
  • Universidad «Oscar Lucero Moya» de Holguín

Instrumentos enviados:

74 computadoras P4 dual core con monitores LCD, 2 Laptop, 30 sillas de ruedas diversos tipos (manuales, basculantes), 10 sillas ergométricas, 5 bipedestadores, 40 sostenedores para WC/ducha, 5 almohadones anti-escaras, 20 andadores diversos tipos y tamaños, 3 cochecitos para discapacitados, 1 colchón anti-escaras, 50 bastones canadienses, 4 triciclos para discapacitados (niños/adultos), 12 WC móviles/adaptadores baño discapacitados, 1 silla/banco para ducha.