Monthly Archive for mars, 2017

Utstyr fra St.Halvardshjemmet til gjenbruk i Uruguay

Dugnadsgjeng nr96Oslos eldste sykehjem St. Halvardshjemmet legges nå ned. Sykehjemmet ble drevet av Kirkens Bymisjon i Oslo og hadde status som miljøfyrtårn.

Dette miljøansvaret var de ansatte seg bevisst. De ønsket at utstyret skulle gjenbrukes og kontaktet blant annet Hjelpemiddelfondet for å høre om vi kunne videreformidle noe av det utstyret de ikke lengre skulle bruke.

Hjelpemiddelfondet samarbeider med offentlige helsemyndigheter i Uruguay og brukt sykehusutstyr er svært kjærkomment både for ansatte og pasienter. Vi samler inn og sender brukt utstyr fra Norge i containere og Sosialdepartementet og Helsedirektoratet i Uruguay betaler frakten.

Dugnadslunsj nr 96Denne uken hadde vi dugnad sammen med ansatte på St. Halvardshjemmet. Flere ganger fikk vi høre hvor godt det var for dem å vite at utstyret ikke ble kastet men kom andre tilgode. Tre containere ble fylt opp med senger, madrasser, nattbord, pasientløftere, kommoder, kjøleskap, frysere, service mm.  Aldri har vi hatt en så hyggelig dugnad!

Tusen takk til alle dere som hjalp oss med å fylle containerne. I midten av april kommer utstyret fram til Montevideo, hovedstaden i Uruguay. Der blir det fordelt til offentlige sykehus og institusjoner. En vinn-vinn situasjon.