Monthly Archive for august, 2016

Nytt utstyr fra Sunrise Medical til CENATT

Mat må vi ha!

Mat må vi ha!

I nyheten fra mai i år skriver vi om alt det flotte ubrukte utstyret vi har fått fra Sunrise Medical via Rotary Nesodden.

Av forskjellige grunner (regler om fusjon) kan ikke dette utstyret selges i Norge og i stedet for å destruere utstyret har Hjelpemiddelfondet fått alt.

Hittil har vi lastet tre containere stapp fulle av flunkende nytt utstyr. Hvis motakerne skulle ha kjøpt tilsvarende utstyr, ville det ha kostet dem ca 4 millioner kroner.

To containere har vi lastet på dugnad i Moss, sammen med ildsjeler fra Rotary Nesodden og en container er lastet opp av ansatte i Sunrise Medical i Århus. Alt utstyret går direkte til Montevideo, hvor det flyttes over i lastebiler som kjører direkte til CENATT – den nyetablerte hjelpemiddelsentralen i Uruguay.

elektrisk rullestol/scooter

Sendte blant annet 20 rullestoler, 20 spesialsykler, 5 elektriske rullestol/scootere og 7 combi stå/sittestoler

Combi stå-og sittestol

Combi stå-og sittestol

Her lånes utstyret ut til personer med forskjellige typer funksjonsnedsettelser. Utstyret fra Sunrise Medical er mobilitetshjelpemidler

av ypperste klasse, så det vil være brukbart i mange år. Vi har allerede fått noen tibakemeldinger som forteller hvor godt dette utstyret blir tatt imot.

Vi vil gjerne benytte anledningen til å takke ansatte på Sunrise Medical for utstyret og for god hjelp underveis i sortering og pakking.

Dugnadsgjengen ved full container

Dugnadsgjengen ved full container

Uten lokalene deres og jekketraller hadde vi holdt på fortsatt…

Totalt er det fem containere vi har sendt fra Norge til Uruguay denne sommeren. Så vi vil også igjen få takke ansatte på NAV

Hjelpemiddelsentral Oslo og Akershus for alt det fine utstyret vi har fått av dem nok en gang! De sorterer ut brukt utstyr som fortsatt er brukbart og som vi henter to-tre ganger per uke. Dette utstyret sendes også til CENATT hvor barn, voksne og eldre med lånt utstyr får muligheten til å bli litt mer selvstendige.