Monthly Archive for mai, 2016

Nytt utstyr til funksjonhemmede i Uruguay

kartonger med utstyr til cont 82Via Rotary Nesodden har Hjelpemiddelfondet fått mye nytt utstyr fra Sunrise Medical. I forrige uke ble alt utstyret til en verdi av 2 millioner kroner pakket i en container og sendt til Montevideo i Uruguay.

Denne containeren  – nr 82 siden 2002 – ble pakket med god hjelp fra ansatte hos Sunrise Medical og skal være fremme i Montevideo i begynnelsen av juni.

I snart 14 år har Hjelpemiddelfondet sendt brukt utstyr fra NAV Hjelpemiddelsentral Oslo og Akershus til Uruguay for gjenbruk. I denne containeren er alt utstyret helt nytt. Utstyret vi har sendt er viktig i etableringen av en hjelpemiddelsentral i Uruguay (den første i Latinamerika). Samarbeidet med offentlige instanser i Uruguay om å etablere denne sentralen, har vært vårt største og viktigste mål siden vi startet med Hjelpemiddelfondet i 2002.

CENATT – som hjelpemiddelsentralen i Uruguay kalles – er allerede i gang med å låne ut utstyr. Vårt ønske er å fortsette med samarbeidet og bidra videre i utviklingen av CENATT, slik at de mange hundre funksjonshemmede barn og voksne i Uruguay kan få et mer selvstendig liv og en bedre livskvalitet.