Yearly Archive for 2016

Pris for tilrettelegging

Turismo2 Min. de TurismoUnder markeringen av «World Tourism Day» den 27. september, delte Uruguays Turistdepartement ut priser til enkeltpersoner og organisasjoner for deres bidrag til en mer tilgengelig turisme i Uruguay.

Til vår store glede – og en smule stolthet – kan vi informere om at Hjelpemiddelfondet var en av de organisasjonene som mottok denne anerkjennelsen.

Vi vil gjerne takke Uruguays Turistdepartement for prisen – noe som også øker vår motivasjon til et videre samarbeide med dem.

En stor takk også til ansatte ved NAV Hjelpemiddelsentral Oslo og Akershus som i årevis har gitt oss hjelpemidler til gjenbruk og dermed bidratt til at vi har fått denne prisen. Den er til oss alle!

Nytt utstyr fra Sunrise Medical til CENATT

Mat må vi ha!

Mat må vi ha!

I nyheten fra mai i år skriver vi om alt det flotte ubrukte utstyret vi har fått fra Sunrise Medical via Rotary Nesodden.

Av forskjellige grunner (regler om fusjon) kan ikke dette utstyret selges i Norge og i stedet for å destruere utstyret har Hjelpemiddelfondet fått alt.

Hittil har vi lastet tre containere stapp fulle av flunkende nytt utstyr. Hvis motakerne skulle ha kjøpt tilsvarende utstyr, ville det ha kostet dem ca 4 millioner kroner.

To containere har vi lastet på dugnad i Moss, sammen med ildsjeler fra Rotary Nesodden og en container er lastet opp av ansatte i Sunrise Medical i Århus. Alt utstyret går direkte til Montevideo, hvor det flyttes over i lastebiler som kjører direkte til CENATT – den nyetablerte hjelpemiddelsentralen i Uruguay.

elektrisk rullestol/scooter

Sendte blant annet 20 rullestoler, 20 spesialsykler, 5 elektriske rullestol/scootere og 7 combi stå/sittestoler

Combi stå-og sittestol

Combi stå-og sittestol

Her lånes utstyret ut til personer med forskjellige typer funksjonsnedsettelser. Utstyret fra Sunrise Medical er mobilitetshjelpemidler

av ypperste klasse, så det vil være brukbart i mange år. Vi har allerede fått noen tibakemeldinger som forteller hvor godt dette utstyret blir tatt imot.

Vi vil gjerne benytte anledningen til å takke ansatte på Sunrise Medical for utstyret og for god hjelp underveis i sortering og pakking.

Dugnadsgjengen ved full container

Dugnadsgjengen ved full container

Uten lokalene deres og jekketraller hadde vi holdt på fortsatt…

Totalt er det fem containere vi har sendt fra Norge til Uruguay denne sommeren. Så vi vil også igjen få takke ansatte på NAV

Hjelpemiddelsentral Oslo og Akershus for alt det fine utstyret vi har fått av dem nok en gang! De sorterer ut brukt utstyr som fortsatt er brukbart og som vi henter to-tre ganger per uke. Dette utstyret sendes også til CENATT hvor barn, voksne og eldre med lånt utstyr får muligheten til å bli litt mer selvstendige.

Nytt utstyr til funksjonhemmede i Uruguay

kartonger med utstyr til cont 82Via Rotary Nesodden har Hjelpemiddelfondet fått mye nytt utstyr fra Sunrise Medical. I forrige uke ble alt utstyret til en verdi av 2 millioner kroner pakket i en container og sendt til Montevideo i Uruguay.

Denne containeren  – nr 82 siden 2002 – ble pakket med god hjelp fra ansatte hos Sunrise Medical og skal være fremme i Montevideo i begynnelsen av juni.

I snart 14 år har Hjelpemiddelfondet sendt brukt utstyr fra NAV Hjelpemiddelsentral Oslo og Akershus til Uruguay for gjenbruk. I denne containeren er alt utstyret helt nytt. Utstyret vi har sendt er viktig i etableringen av en hjelpemiddelsentral i Uruguay (den første i Latinamerika). Samarbeidet med offentlige instanser i Uruguay om å etablere denne sentralen, har vært vårt største og viktigste mål siden vi startet med Hjelpemiddelfondet i 2002.

CENATT – som hjelpemiddelsentralen i Uruguay kalles – er allerede i gang med å låne ut utstyr. Vårt ønske er å fortsette med samarbeidet og bidra videre i utviklingen av CENATT, slik at de mange hundre funksjonshemmede barn og voksne i Uruguay kan få et mer selvstendig liv og en bedre livskvalitet.

Hjelpemidler til gjenbruk i Uruguay

Container 81Nå i februar sender vi container nr 81 med brukt utstyr til en verdi av US $ 135.000.- til Uruguay. Det er Salto kommune, Teleton og Mides som skal ha utstyret som er i årets første container.

Etter en vinterpause og … ferie, er vi tilbake med containervirksomheten igjen. Kulda og snøen gjør det vanskelig for oss å jobbe ute med å pakke containere. Noen av oss har også ferie utenlands i desember for å være sammen med familien i julen. Men nå i februar er vi tilbake i virksomheten og også nå sender vi mange hjelpemidler til funksjonshemmede i Uruguay.

Til Salto kommune sender vi forskjellig utstyr til fritidsaktiviteter for barn og voksne med nedsatt funksjonsevne og til Teleton sender vi hjelpemidler til barn med nedsatt funksjonsevne. Vi har også en plan om et utvidet samarbeide med Teleton i år og skal sende dem tre forsendelser i løpet av 2016. Til Mides sender vi utstyr så de kan utvide tilbudet ved Hjelpemiddelsentralen i Uruguay (CENATT).

2016 blir et spennende år, fordi vi har fine samarbeidsprosjekter med forsendelser av hjelpemidler og overføring og utveksling av kunnskap.