Monthly Archive for november, 2015

Senger og hjelpemidler til Uruguay

Enrique fra Uruguay er med i årets siste dugnad

Enrique (Gonzalez) fra Uruguay stiller opp og er med på årets siste dugnad også

I skrivende stund er container nr 80 (siden 2002) på vei over Atlanterhavet med brukt utstyr fra sykehus og hjelpemiddelsentral i Norge. Det er Søster Ninas sykehjem utenfor Oslo som har gitt oss 15 senger til gjenbruk på Hospital Pasteur i Montevideo, Uruguay.

Det er plass til mye utstyr i en tolv meter lang container

Det er plass til mye utstyr i en tolv meter lang container

Alt det andre utstyret i den tolv meter lange containeren er brukte hjelpemilder; rullestoler, gåstativ, spesialbarnevogner, spesialsykler og tekstforstørrere er fra NAV Hjelpemiddelsentral Oslo og Akershus.

Dette utstyret skal til den enheten som bygges ut til en utlånsentral for hjelpemidler i Uruguay og det er Sosialdepartementet (MIDES) der borte som betaler fraktkostnadene for hjelpemidlene og Helsedirektoratet (ASSE) som betaler for sengene. Vi har ingen penger i vårt system – vi forvalter gjenbruk av hjelpemidler og sykehusutstyr i vårt fond.

Det er høst og årets siste container fra Hjelpemiddelfondet sendes fra Oslo havn

Det er høst og årets siste container fra Hjelpemiddelfondet til mottakere i Montevideo sendes fra Oslo havn

Container nr 80 blir den siste dette året. Det har blitt høst og snart setter kulda inn og vi innser at vinterdugnader er for tungt for oss…Når våren kommer i mars samler vi igjen utstyr og sender det til gjenbruk. Norge har et godt utlånsystem men ikke like godt system for gjenbruk i eget land. Dette gjør at personer med nedsatte funksjonsevner i Uruguay får utstyr gjennom Hjelpemiddelfondet. Vi har en vinn-vinn situasjon.

Takk til Aasmund Drolsum ved Søster Ninas sykehjem som kontaktet oss og takk til ansatte ved returmottaket til NAV Hjelpemiddelsentral som er med og gir oss utstyr til gjenbruk. En spesiell takk til Marianne Holstvold som hjelper oss å sjaue utstyr etter arbeidstid.