Monthly Archive for mai, 2015

Gjenbruk av utstyr i Uruguay

Parken med leker for alle to jenter på sykkelliten gutt med rullatorDet er alltid godt når virkeligheten og visjonen er i balanse. Ja, noen ganger overgår virkeligheten visjonen. Det opplevde vi da vi var i Uruguay i april måned.

På besøk hos samarbeidspartnere i Montevideo kommune, på lokale sykehus og hos Teleton, fikk vi se hvordan utstyret vi sender blir brukt.

I den nye aktivitetsparken i Montevideo sentrum med tilrettelegging for alle - så vi hvordan barn i alle aldre og med ulike funksjonshemninger lekte side om side.

Huskene og sklia var tilpasset barn som brukte rullestol og i datarommet hadde de innstallert ulike styringsmuligheter. Sykler, rullestoler, rullatorer og alternative datamus var gjenbruk fra Norge. Det var godt å være i denne parken  - som inkluderer alle.

På besøk hos Teleton som jobber med barn – så vi en liten gutt som løp nedover gangen. Den lille røde rullatoren han akkurat hadde fått, ga han den støtten han trengte for å kunne bevege seg fritt for første gang i livet… Hans store smil følger oss fortsatt og motiverer oss til å fortsette å samle utstyr og sende containere til Uruguay.

Vi takker ansatte ved NAV Hjelpemiddelsentral Oslo og Akershus for at de fortsatt gir oss utstyr og på den måten bidrar til viktig gjenbruk!