Monthly Archive for august, 2014

Tre containere på 15 dager

4

Det var med stor glede vi i august fikk overta mange senger og mye annet utstyr fra et aldershjem i Oslo. Vi vet at det er stor mangel på slikt utstyr ved statlige institusjoner i Uruguay og tok derfor umiddelbart kontakt med organisasjoner vi har samarbeidet med der tidligere. Det var viktig at sykehjemmet ble ryddet for utstyr raskt og det tok ikke lang tid før vi hadde tre mottakere av utstyret.

- Container nr 70 skulle i sin helhet innrede en poliklinikk  i et fengsel i Uruguay. Poliklinikken ligger der hvor  fengselscellene var tidligere. Disse cellene ble i mange år brukt som isolat for politiske fanger under diktaturet (1973-1984).

- Container nr 71 ble sendt til Horizon skole som er dedikert til omsorg for barn og unge med cerebral parese.

Saharaui - Container nr 72 sendte vi til flyktningleiren i Tinduf i det sørlige Algerie, der titusener av flyktninger fra Sahara lever under svært kummerlige forhold. Sengene og utstyret fra Hjelpemiddelfondet skal brukes i byens sykehus.

Når vi sender til andre land enn Uruguay, er det i et samarbeide med den Uruguayanske stat. Det vil si at fraktkostnader dekkes av dem.