Monthly Archive for august, 2011

Container til Cuba

To våte sjauereRegnet pøste ned lørdag 27. august, da vi skulle pakke ferdig og forsegle container nr 53. Containeren er i skrivende stund på vei til Cuba og har vært planlagt i lang tid. Den er et resultat av et spesielt samarbeide mellom uruguayanere i Sverige, forfattere på Cuba og Hjelpemiddelfondet.

Fraktkostnadene og de 120 pc’ene, 120 skjermene og tilbehør er betalt med midler som er samlet inn på ulike arrangementer i Sverige (i regi av svensk-uruguayanske foreninger).

Noen ildsjeler derfra har vært på Cuba og etablert gode kontakter med blant annet en forfatterforening. Da det viste seg at de hadde stort behov for pc’er ble vi koblet inn for å hjelpe til med logistikken rundt en containerforsendelse til Cuba.

Klissvåte men fornøyde foran fullstappet container

Fredag 26. august fikk vi pc’ene og fem sykehussenger og dagen etter skulle vi sjaue inn resten av utstyret (rullestoler, rullatorer og spesialsykler mm).

Denne lørdagen kom heldigvis to av ildsjelene fra Sverige på besøk for å hjelpe til med å lempe resten av utstyret inn i containeren. Det ble en veldig våt dugnad, men også en veldig hyggelig dugnad. Det er alltid godt å møte andre med samme målsetting som oss; solidaritet over landegrensene.