Yearly Archive for 2010

Tusen takk og GOD JUL

Kalde men fornøyde Vi vil gjerne takke alle dere som har gitt oss utstyr i 2010, alle dere som har jobbet sammen med oss på dugnader og sist men ikke minst alle dere som har tatt imot containerne og fordelt utstyret i Uruguay.

Uten alle dere hadde det ikke vært mulig å sende så mange containere.

(Hittil har vi sendt 49.)

Vi ønsker dere alle en fredelig og god jul…

Hilsen Hjelpemiddelfondet

Federico i aksjon


Federico i aksjon!

Federico i aksjon!

Vi har fått et takkekort fra en mor i Uruguay. Sønnen hennes har for første gang i sitt 23 årige liv fått et hjelpemiddel. Med dette gåstativet kan han selv bevege seg fra rom til rom.

Hjelpemidler er en mangelvare i Uruguay. Derfor samarbeider vi med det offentlige helsevesenet om å etablere en hjelpemiddelsentral i Montevido. Federico er en av dem som nå har fått et hjelpemiddel.

«Federico i aksjon», skriver moren hans om dette bildet hun har sendt oss. Hun skriver også i brevet at hun før har måttet gå bak han og delvis bære han når han skulle gå inne. Dette var tungt. Nå kan han gå selv.

Federico y su madre

Uruguayanske ministre på Norgesbesøk

Finansminister F. Lorenzo og Ambassadør M. Vieira på hver side av Marianne Irgens Hagen og Carlos Caballero

Finansminister F. Lorenzo, M. Irgens Hagen, C. Caballero og Ambassadør M. Vieira

I begynnelsen av oktober var mange representanter fra den uruguayanske regjeringen på offisielt besøk i Norge. De besøkte også Danmark, Sverige, Finland, Norge og Russland.

Den 10. oktober var Finansminister Fernando Lorenzo, kulturminister Ricardo Ehrlich, UD representanten Julio Baraibar, Uruguays ambassadør i Sverige, Manuel Vieira samt mange representanter fra næringslivet og det uruguayanske LO på besøk i Oslo.

Kulturminister R. Ehrlich og UD repr. J. Baraibar mellom Carlos Caballero og Marianne Irgens Hagen

Kulturminister R. Ehrlich og UD repr. J. Baraibar mellom C. Caballero og M. Irgens Hagen

I anledning dette besøket hadde vi også et veldig hyggelig møte med dem. Representantene fra den uruguayanske regjeringen takket oss varmt for alt det Hjelpemiddelfondet har utrettet. De benyttet også anledningen til å bekrefte at noen operasjoner kan forenkles i forhold til den framtidige virksomheten vår.

Solidaritet i solskinn

Marco, Luise og CeciliaDet var en stor dugnadsgjeng som løftet, trillet, skjøv og stuet alle hjelpemidlene denne solfylte julidagen. Alt utstyret er fra hjelpemiddelsentralen i Oslo og Akerhus og skal til Uruguay.

Marco, Lucia og Cecilia som er på bildet til venstre, bor i Uruguay og var på Norgesbesøk da de stilte opp på dugnaden til Hjelpemiddelfondet. Det var godt å få så god hjelp!

Dugnadsgjengen

 

Her til venstre er nesten hele dugnadsgjengen avbildet. Kun fotografen mangler!

Det er ikke ofte vi er SÅ mange på dugnadene, men når det skjer er det ekstra hyggelig å jobbe.

Hjelpemidler fra Oslo til Montevideo

IMG_1578IMG_1570I slutten av mai hadde vi fått mye utstyr fra hjelpemiddelsentralen i Oslo og Akershus og kunne sende over en container stappfull av rullestoler, rullatorer, ganghjelpemidler og ergonomisk utstyr til Uruguay.

Alt utstyret i denne containeren skulle til Montevideo kommune. De ønsker et nærmere samarbeide med oss dette året for å etablere en hjelpemiddelsentral i et godt tilrettelagt bygg i Montevideo sentrum. Hjelpemiddelfondet ønsker å bidra i dette viktige samarbeidet og har igjen hatt møter med norske myndigheter for å kontraktfeste vår virksomhet med gjenbruk av hjelpemidler enda noen år.

52 senger fra A-hus til Uruguay i mars

DugnadsgjengenDet var Sentralsykehuset i Akershus (A-Hus) som ga oss alle sengene.
At de også hadde lagret alle sengene i en stor hangar hvor vi kunne stå under tak
og sjaue dem rett inn i containeren var også veldig bra. For det var kaldt i mars.
Det var 15 minusgrader og mye snø den dagen vi skulle ha dugnad.

Derfor stor takk til A-Hus som gjorde denne sengeforsendelsen mulig.

Carlos ved container 45Alle de 52 sengene er i skrivende stund i bruk i Florida sykehus, i Uruguay.
Disse sykehusengene fra Norge har erstattet jernsenger fra 1960.
Sykepleiere vi har snakket med forteller om store forbedringer for pasienter
og for ansatte fordi dette er regulerbare senger. Det var ikke de gamle sengene.

Container i snø og kulde

David og Carlos foran full containerEgentlig hadde vi tenkt å vente med årets første container til snøen hadde smeltet og kulda hadde sluppet taket i oss. Men så fikk vi muligheten til å overta senger fra Etac, Radiumhospitalet og Grande sykehjem i Drøbak og valgte å ha en dugnad likevel. Det ble en iskald opplevelse. Men vi vet at de som venter på sengene i Uruguay sender varme tanker nordover både til dere som gir oss utstyr og til dere som hjelper til på dugnadene. Det er mye god motivasjon i det!

Container og lastebil fra Etac

Fjorårets siste container

Container nr 43 forseglesDen 22. desember forselglet vi fjorårets siste container. Da hadde snøen lavet ned i mange dager og det var en kald prosess å få satt inn de siste hjelpemidlene.  Tanken på alle dem vi samarbeider med i Uruguay varmet underveis i sjauingen…

Stor TAKK nok en gang til Hjelpemiddelsentralen i Oslo og Akerhus for alt det brukte utstyret vi har fått gjennom hele året. Vi kan forsikre dere om at alle rullestolene, rullatorene og de andre hjelpemidlene kommer trygt fram til funksjonshemmede barn og voksne i Uruguay. Takket være dette utstyret er det nå enda flere som kan komme seg opp av sengene sine og bidra mer i det sosiale livet.

Vi har i skrivende stund fått mange gode tilbakemeldinger sammen med ønskene om et godt nytt år. Dette bringer vi gjerne videre til ALLE som har bidratt med utstyr til oss i løpet av året. I tillegg til hjelpemiddelsentralen i Oslo og Akershus er dette blant annet Rena sykehjem, A-hus og Veolia miljø. Tusen takk til dere alle. Uten deres hjelp ville vi ikke hatt noe utstyr å sende.

Halvfull container nr 43