Yearly Archive for 2009

11.000 ungdommer på gratis pc-kurs

Gratis opplæring i ombygget buss07I flere år har Hjelpemiddelfondet sendt brukte pc’er til Montevideo. Mange av pc’ene har blitt sendt til et ungdomsprosjekt i Montevideo kommune. Dette prosjektet ønsket å gi gratis dataopplæring til ungdommer som ikke får dataopplæring  i skolen. Med dataopplæring stiller de på lik linje med andre ungdommer som har dataopplæring på skoler med større økonomiske ressurser.

gratis pc opplæring for ungdom07

Fra 2002 og fram til i dag (oktober 2009) har 11.000 ungdommer fått dataopplæring i Word, Exell og Internet .

.

Et samarbeide om utstyr til Cuba

Senger fraktes fra lageret til containerHelsemyndighetene på Cuba har utarbeidet en plan over hvordan de skal gjennomføre operasjoner på seks millioner blinde personer. De skal opereres både på Cuba og i de øvrige landene hvor de sender kirurger og utstyr. I Uruguay er det allerede over 13 tusen personer som har fått synet tilbake takket være hjelpen fra Cuba.

Hjelpemiddelfondet har i samarbeid med Sosialdepartementet i Uruguay ønsket å bidra i dette viktige prosjektet ved å sende en container med utstyr til Cuba.

Continue reading ‘Et samarbeide om utstyr til Cuba’

50 bærbare pc’er fra skole på Nesodden

Esten Ås Eng og Lars Kristian Hannevold med elever ved full bil

Det var i februar en gang at vi fikk bekreftet at Nesodden videregående skole hadde flere bærbare pc’er vi kunne få til gjenbruk. Da stod vi på reisefot til Uruguay og tok med oss 2 pc’er nedover til et av Latinamerikas minste land (ca 3 mill innbyggere). De er godt utdannet der men mangelen på utstyr er enorm. En bærbar pc kan selv en sykehusdirektør ikke få – vel og merke om han jobber i det offentlige sykehussystemet.

Continue reading ’50 bærbare pc’er fra skole på Nesodden’

Delegasjon til Uruguay

Den 20. mars i år (2009) reiste en delegasjon fra Hjelpemiddelfondet til Uruguay.

Carlos Caballero, Elsbet Nielsen og Marianne Irgens Hagen

Vi var invitert av ordførerene i Montevideo, Canelones, Florida, Paysandu, Rocha, Treinta y Tres og Maldonado og av Universitetssykehuset i Montevideo.

I løpet av de to ukene vi var i Uruguay hadde vi mange møter med politikere og med mottakerne av utstyret som er sendt fra Norge. Vi holdt forelesninger og samarbeidet om praktiske skulder-ved-skulder møter med ansatte og foreldre på forskjellige institusjoner for funksjonshemmede barn og ungdom.

Continue reading ‘Delegasjon til Uruguay’

Avisartikler fra Uruguaybesøk i mars 2009

Her kommer noen avisartikler (kun på spansk) som omtaler besøket vårt i Uruguay:

Continue reading ‘Avisartikler fra Uruguaybesøk i mars 2009′

Sidene er under arbeid…

Beklageligvis er våre gamle nettsider falt ut og vi har derfor ikke noe arkiv på nettsidene.  Men vi er nå igang med å fylle de nye sidene og vil snart ha en oversikt over virksomheten gjennom de seks årene vi har drevet med forsendelser av utstyr til Latinamerika.

Continue reading ‘Sidene er under arbeid…’